chromozony a zázrak přírody

Neandrtálec,opočlověk,pračlověk,kromaňonec,homo sapiens,homo sapien sapiens,prostě evoluce to s hominizací roztáčí miliony a miliony let,díky dvěma pohlavím,které si navzájem různě vyměňují a spojují tělní tekutiny,hemžilky spojují s vajíčkem a tak se štěpí atomy buňek a spolu s chromozony vytvoří jedinečné DNA,zázrak přírody člověka,který byl zařazený do škatule savec.
Už před miliony let při velkém třesku jak příroda s evolucí roztáčely svoje vývojové mejdany v evolučním opojení do stejné škatule savci zařadili i zvířata,sapiens se od zvířat liší tím,že umí mluvit,číst,psát a většinou chodí po dvou končetinách,savec sapiens i savec zvíře mají mnoho společného,jeden ze sdílených znaků při štěpení atomů buněk s chromozony jsou tvrdé útvary různých tvarů,ale stejných tkání - skloviny,zuboviny,dřeně a cementu,které vzdělaný sapiens nazval zuby.
Tyto útvary
sme od přírody dostali do vínku,aby sme potravu mohli pořádně prožvýkat,aby sme nepochcípali na vředy,zdálo by se že příroda s evolucí myslely na všechno,akorát se kajsik cosik zaseklo nebo si kajsik cosi šlehly bo zatím co savec sapiens i zvířata máme jako první zuby mléčné a pak ty druhé a měly by nám vystačit celý život,tak jako jediný žralok bělavý zvaný býčí ten sapiensa slupne vyláme si na něm zub a klidně mu naroste nový,žralok sice není savec,ale čím si to takový lidožrout a mimochodem i kanibal bo mláďata se mezi sebou žerou zasloužil.
Sapiens dostal do vínku zubní pastu,niť a kartáček a tak o svoje útvary může pečovat.Tak i můj drahouš o svoje útvary poctivě pečoval do doby než před pár rokama přišel s tym,že stará garda si to rozdá s mládežnikama a tak uspořádali fotbalový mač a jako dopravní prostředek na hřiště zvolil bicykl.Byl vlahý májový večer,jak cosi co se podobalo mojemu drahoušovi s hubou od krve padlo v kuchyni na starou válendu smrdělo to jak nevětraná knajpa,ptám se teho přízraku co se ti stalo,ale přízrak si klidně chrápal tak si pravím klid děvucho poštěkáš si ráno.

Ráno se děcka začaly trousit po kuchyni,pokukovali po tym spícím přízraku ze zasušeným lišajem na obličeji jak se mě tenkrát pubertální dneska už dospělačka zeptala kdo mu to udělal ty?pravím ji no dovol co si to o mě myslíš ja zvířátka nebiju,potom co si zasušeného strupu všimnul náš tenkrát puberťák dneska dospělák mu to rychle docvaklo a začal se shánět po svojim bicyklu,ten,ale ležel na dně místního potoka,pod lávkou,kterou je nutné projít aby se jeden dostal domů.Ráno sem si ani neštěkla bo jak se drahouš probral z fotbalového opojení říznutého jakousi tou promili a vyl v koupelně jak pes baskervilský 
bo zrcadlo mu zdělilo,že mu chybí v hubě tři útvary,které při tom nočním držkopádu skončily bůh ví kde,sem si pomyslela cosi o trestu z húry a jenom sem se škodolibě usmívala.Hned v pondělí drahouš mazal ku svojemu zubnímu dochtorovi,který mu soucitně dočasně hubu zalepil jakousi náhražkou bo ordinaci stěhoval do větších prostorů a že pak mu hubu opraví betelně.Asi tak týden po osudným držkopádu a ztrátě tří zubů sme vyrazili s děckama na nákupy do Polska, kde si mimo jiné capiny koupili Polskou specialitu bonbony zvané Krowky,sou to také sladké měké natahovací bonbony vzdáleně podobné našim karamelkam,nebo sisi bonbonkám,tež dobré lepidla.
Zabraný do řízení neuváženě strčil krowku do huby po chvilce sroloval okýnko vyplivnul krowku z okna spolu s nevybíravým komentářem ve smyslu co za debila dal do bonbonu kámen velikosti dlažební kostky.V momentě na to skočil na brzdy,že sme málem o zuby přišli celá rodina,zařadil zpátečku a řval zoufalstvím kurnik šopa to nebyl kámen to byly moje zuby,zacouval k místu kde krowku vyplivnul,tam nás vykopnul z auta a nutil nás hledat vyplivnutou krowku s jeho zubama.Po půlhodině pochopil,že definitivně už podruhé o svoje zuby přišel,kdyby,ale někdo našel v Polsku krowku ze třema náhradníma útvarama s čistým svědomím si je může nechat bo po měsíci drahoušovi zubař udělal zuby nové už betelné,ale pro jistotu už drahouš krowku do huby nedá a ani na bicyklu nejezdí.

6 komentářů:

  1. Zdenka"ren"13.1.11

    Marcelko,tak to jsem se zase od srdce zasmála a mám náladu na celý den:))

    OdpovědětVymazat
  2. Ha,ha, tak není nic lepšího, než po ránu dát dávku humoru - i když dědíka mi je trochu líto, teda už je to minulost, ale přece jen ... s tím Polskem, tak to bych chtěla vidět, jak sedíte na prdelce a všichni hledáte provizorní zuby :-):-)malinko mi to připomnělo souseda, když mu vypadl zub a ten trotl si tam dával žvýkačku, aby to nebylo vidět :-):-), ještě že mám zuby svoje a doufám, že dlouho mít budu, i když jeden neví, ale fotbal nehraju, ale na kole jezdím :-) ... Marcelko, moc pěkný a super páteček, na víkend budou žabičky, tak dojdi :-) papa.

    OdpovědětVymazat
  3. zdravím děvčata dneska si dáváme s Michalkem hlídací repete jsme napíchnuti na rychlou volbu jo jo děvčata znáte to důvěřuj,ale prověřuj díky bohu za tidli aparáty,
    chacha Natty někdy stačí blbá náhoda a o zuby přijdeš ani nevíš jak

    OdpovědětVymazat
  4. Anonymní15.1.11

    To musel, ale být pořádný držkopád a hrozná bolest, ještěže měl manžel tu opileckou narkózu. Myslím, že nejsem škodolibá, ale moc jsem se pobavila a nasmála, perfektně jsi to Marcelko napsala. Přeji ti krásný víkendík, u nás leze dokonce i sluníčko. Jarka

    OdpovědětVymazat
  5. Hezké ráno Marcelko, tak se hlásím po "akci", přežila jsem, vypila jsem, porod zvlála jsem a tak tu zase jsem :-)abych ti popřála hezkého dne a celý nastávající týden. Zuby vydržely, o žádný jsem nepřišla a tak si jdu nacpat pupík a pak si je vyčistit ... tak měj zdravíčko a zdravím do Vidlákova - papa žabička :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Milá babčo, reaguji s velkým opožděním,ale vzal jsem to obráceně a postupně si pročítám vaše články od nejnovějších po ty nejstarší.Nemáš-li náladu, navštiv tento blog a nálada, myslím tím dobrou náladu, je zpátky.Takhle plasticky popsané cizí neštěstí dovede jednomu zaměstnat bránici natolik, že ho pak bólí hezky dlouho.Super.

    OdpovědětVymazat

url adresa
http://babcapismenkuje.blogspot.cz/