Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky z bramborového těsta se švestkovou omáčkou
Image and video hosting by TinyPic
Připravíme si
750g klasicky uvařených brambor z předešlého dne,1kg hrubá mouka,1 celé vejce. Asi 1kg mražené švestky(nerozmrazujeme) Máslo a cukr na posypání. postup Brambory pomeleme nebo nastrouháme na struhadle na malých slzách,přidáme mouku,vejce a vypracujeme těsto,které si rozdělíme na díly,aby se lépe válelo,válečkem vyválíme na asi půl centimetrovou placku,rádýlkem vykrojíme čtverečky na které položíme zmrzlé švestky,které do těsta zabalíme do tvaru kuličky.Knedlíky vkládáme do vařící vody,podle množství knedlíku a vody knedlíky vaříme přibližně 20minut,po pěti minutách promícháme,aby se nám nepřilepily na dno hrnce,var netlumíme raději odklopíme pokličku,protože jak nám knedlík přestane takzvaně bublat hrozí nedovaření,pokud jste zapomněli uhlídat čas vaření malá nápověda knedlíky vaříme 10 minut po tom co se odlepí ode dna a vyplavou na povrch.

Švestková omáčka