Bramborový knedlík s uzeným masem

Bramborový knedlík s uzeným masem a kyselým zelím s karamelovou cibulkou.
Upozorňuji není to návod ani žádné doporučení pouze recept jak ho dělám já


Bramborový knedlík
Připravíme si
750g klasicky uvařených brambor z předešlého dne,500g hrubá mouka,500g dětská krupička,1 celé vejce.
postup
Brambory pomeleme nebo nastrouháme na struhadle na malých slzách,přidáme mouku,vejce,dětskou krupičku a vypracujeme těsto,které si rozdělíme na tři díly,máme tři možnosti,1. válečkem vyválíme na asi půl centimetrovou placku,rádýlkem vykrojíme čtverečky na které položíme maso a zavineme jako noky anebo 2. na vyválené těsto rozložíme maso a zavineme jako závin3.anebo vypracujeme klasickou šišku.Bramborový knedlík vaříme minimálně 30 minut,vkládáme do vařící vody,občas promícháme aby se nám nepřilepil na dno hrnce,var netlumíme raději odklopíme pokličku,protože jak nám knedlík přestane takzvaně bublat hrozí nedovaření,pokud jste zapomněli uhlídat čas vaření malá nápověda bramborový knedlík vaříme 10-15 minut po tom co se odlepí ode dna a vyplave na povrch.