listový závin s pudinkem


tyto recepty nejsou rady ani doporučení jsou to recepty jak je dělám já

Závin z listového těsta s pudinkem
Image and video hosting by TinyPic
Připravíme si
10jablek,15dkg nasekaných ořechů,2 - 3 lžíce cukru (podle kyselosti jablek),hrst hrozinek,balíček skořicového cukru,malou lžičku mleté skořice.


Jablka Image and video hosting by TinyPicnastrouháme na hrubých slzách vymačkáme čím jak nejvíce šťávy tak,aby se nastrouhaná jablka rozpadala,přidáme cukr,ořechy,rozinky,skořicový cukr,skořici,jablka připravujeme těsně před použitím,aby nám nezakysla.
Pudink
½ litru mléka,2 balíčky vanilkového pudinku,2lžíce cukru.PhotobucketZ mléka uvaříme hustý pudink se dvěma lžícemi cukru,aby se na pudinku neudělal škraloup tak horký pudink přikryjeme potravinářskou folii a to tak že rukou přitlačíme na folii abychom vytlačili vzduch necháme vychladnout.
Listové těsto,10 kusů cukrářských piškotů(můžou být i dětské kulaté 1 balíček)1 vejce
postup
Rozehřejeme troubu na vále vyválíme listové těsto na 3-5milimetrový plát,na třičtvrtinu rozváleného těsta rozetřeme hustý,studený pudink na který rozložíme vrstvu piškotu na piškoty rozložíme vrstvu jablek,boky těsta přehneme aby nám náplň nevytekla a šířku zavineme,opatrně přeneseme na plech vyložený pečícím papírem namažeme rozšlehaným vejcem a Image and video hosting by TinyPicdáme péct 10 - 15 minut na 180 stupňů čas je orientační podle toho jak peče vaše trouba,závin by měl mít zlatavou barvu,studený závin pocukrujeme.


Dobrou chuť a přeju všem príma pohodový den.

2 komentáře:

  1. Tento závin Marcelko doporučuji, mňam snědla jsem jej celý s kamarádkou ještě teploučký

    OdpovědětVymazat
  2. Zrovna včas - zbývá mi asi kilo jablek, tak ho udělám. Snad se mi to podaří, já si s vařením moc nerozumím. Ale že to bude pečené, bude to fajn. Všem, kdo to zkusí a povede se mu to, přeji moc dobrou chuť :-)))

    OdpovědětVymazat

url adresa
http://babcapismenkuje.blogspot.cz/